7 اصل مهم شغل کارشناس منابع انسانی

کاریابی مجازی در سراسر کشور

چهارشنبه ۲۷ فروردین ۰۴

7 اصل مهم شغل کارشناس منابع انسانی

۳۱ بازديد

در کنار وظایفی که هنگام جذب مدیر منابع انسانی برای او در نظر گرفته می شود ، 7 کارکرد اصلی نیز وجود دارد که عبارتند از:
1- استخدام و گزینش:
استخدام و انتخاب یک کارکرد اساسی برای کارشناس منابع انسانی است. این وظیفه شامل شناسایی نیاز به یک نقش، نوشتن شرح شغل، تعریف الزامات نقش و مجموعه مهارت‌های کاندید مناسب، تعیین بودجه حقوق، تبلیغات برای افراد مناسب، غربالگری، مصاحبه و انتخاب بهترین فرد برای کار است.ممکن است ساده به نظر برسد، اما این عملکرد فقط در مورد یافتن افرادی برای پر کردن نقش نیست. اگر به درستی انجام شود، با تعریف واضح مشخصات شغل و مشخص کردن مشخصات کارمند، قرار دادن نامزدهای عالی در موقعیت‌های مناسب می‌تواند عمیقاً بر حفظ کارمندان تأثیر بگذارد و نیروی کار شادتر ایجاد کند.
2- آموزش و توسعه:
آموزش و توسعه منابع انسانی برای رسیدگی به کاستی‌های مهارتی یا آموزشی در میان کارکنان و ارائه ابزارهای لازم برای تقویت مجموعه مهارت‌ها، بهبود اعتماد به نفس و عملکرد مؤثرتر، حیاتی است. کارفرمایانی که از این طریق روی نیروی کار خود سرمایه گذاری می‌کنند، شاهد افزایش مشخصی در رضایت و روحیه کارکنان هستند. آموزش کارکنان نیز مزایایی را برای یک شرکت فراهم می‌کند. سرمایه گذاری در توسعه کارکنان، حفظ کارکنان را تشویق می‌کند و هزینه‌های استخدام را به حداقل می‌رساند.
3- مدیریت اجرایی:
مدیریت عملکرد معمولاً ابزاری برای نظارت بر پیشرفت و ارزیابی کار، نگرش، کارایی و اثربخشی کارکنان است. یک فرآیند مدیریت عملکرد خوب شامل ارزیابی‌های سه ماهه یا سالانه یا بررسی عملکرد است. اینها ارتباط یک به یک بین کارکنان و مدیران خط را قادر می سازد تا اهداف فردی و تیمی واضحی را تعیین کنند که با اهداف استراتژیک سازمان هماهنگ باشد.

4- روابط کارمندان:
وقتی صحبت از روابط کارکنان (ER) می‌شود، دو کارکرد اصلی وجود دارد. اولا، منابع انسانی به پیشگیری و حل مشکلات یا اختلافات بین کارکنان و مدیریت کمک می‌کند. ثانیاً، آنها به ایجاد و اجرای سیاست‌هایی کمک می‌کنند که برای کل نیروی کار منصفانه و سازگار باشد.
روابط خوب منجر به افزایش رفاه کارکنان می‌شود. روابط کارکنان اصطلاحی است که به تلاش‌های سازمان برای ایجاد و حفظ روابط مثبت بین کارکنان و کارفرمایانشان اشاره دارد. ER برای عملکرد سازمانی، وفاداری در میان کارکنان، و تعامل بهبود یافته ضروری است.
5- قانون استخدام و انطباق:
هر کارشناس منابع انسانی باید با قوانین استخدام آشنا و به روز باشد و اطمینان حاصل کند که سیاست‌ها، رویه‌ها و مزایای سازمانی با آخرین قوانین مطابقت دارد. قانون استخدام چارچوب قانونی است که سازمان باید در آن فعالیت کند. طیف گسترده‌ای از قوانین و مقررات وجود دارد که تعداد بی‌شماری از شیوه‌های منابع انسانی مانند استخدام، مدیریت عملکرد، روابط کارکنان، جبران خسارت و سلامت و ایمنی را پوشش می‌دهد.
6- حقوق و مزایا:
حقوق، همان پول یا درآمد پایه‌ای است که با هر کارمند توافق می‌شود. اما مزایا می‌تواند با تامین اجتماعی، حقوق بازنشستگی، بیمه درمانی خصوصی، مزایای طول عمر، تعطیلات با حقوق، مرخصی استعلاجی با حقوق، تسهیلات مراقبت از کودکان، تقسیم سود، عضویت در ورزشگاه، و بسیاری موارد دیگر در ارتباط باشد. مزایای شرکت راهی برای جذب، حفظ و پاداش کارکنان است.
7- سیستم‌های مدیریت، حقوق و دستمزد و منابع انسانی:
توسعه سیستم‌ها، نگهداری از داده‌های کارکنان، محاسبه مالیات، تناسب ساعات کاری و تعطیلات و پرداخت حقوق، برخی از وظایف اداری است که معمولاً تحت مدیریت منابع انسانی قرار می‌گیرد. برخی از سازمان‌های بزرگتر ممکن است یک تیم حقوق و دستمزد جداگانه داشته باشند که با بخش منابع انسانی کار می‌کند.
مدیریت منابع انسانی به طور کلی اولین نقشی است که متخصصان منابع انسانی در حرفه خود بر عهده می‌گیرند و برای درک بقیه وظایف منابع انسانی ضروری است.
برگرفته از: شرح وظایف کارشناس و مدیر منابع انسانی

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.